Áldozatsegítő Központok banner

 

Áldozattá vált? Van segítség! – tájékoztatás nyugdíjasok részére 2019. november 12.

A Répcelaki Nyugdíjas Klub lelkes tagjai invitálták a szombathelyi Áldozatsegítő Központot tájékoztató előadás nyújtására. Az esős idő nem tartotta vissza az idős embereket, hogy informálódjanak azokról a lehetőségekről, melyekkel áldozattá válásuk megelőzésére szolgálnak vagy áldozattá válásuk után élhetnek velük.

A telefonszámok helyes használata

A Telehumanitás Szombathelyi Mentálhygiénés Egyesület, a Hívásfogadó Központ (HIK) és a szombathelyi Áldozatsegítő Központ prevenciós program kidolgozását helyezte kilátásba. 2019. november 5. napján a HIK telephelyén folytatott szakmai konzultáció a cél megerősítését szolgálta. A telefonhívások életet menthetnek, főleg akkor, ha helyesen használjuk őket.

Nemzetközi kapcsolatépítés

2019. november hó 4. napján a szombathelyi Áldozatsegítő Központba érkezett Zilahi Mónika szociálpedagógus, szociálpolitikus szakember. A cél élő kapcsolat kialakítása és építése a külföldi áldozatsegítést végző szervezettekel. A szakember Ausztriában él, és ott is dolgozik egy Áldozatsegítő Központban (szó szerinti fordításban Erőszakvédelmi Központban). A szervezet több irodával rendelkezik Burgenlandban, így a Központtól távolabb élő, vagy mozgásában korlátozott áldozatokhoz is eljut a szolgáltatás.

Kicsiknek nagy dolgokról

Tudnunk kell, mivégre vagyunk itt e földön. A Szombathelyi Áldozatsegítő Központ munkatársai azt választották, hogy segítő kezet nyújtanak azoknak, akiket baj ért. Mellette viszont igyekeznek megragadni minden olyan lehetőséget, mely megakadályozza az emberek áldozattá válását. Prevenció, így mondjuk ezt idegen szóval.

Hogy NE váljunk áldozattá! rádióinterjú–sorozat 2. adása

gyermek érdeke mindenek felett! A gyermekvédelmi jelzőrendszer azokat a szervezeteket tömöríti, akiknek kötelessége, illetve tudnak mit tenni a gyermekek érdekében. A feladata, hogy észlelje a gyermek körül fellépő veszély- és krízishelyzeteket, majd jelezze azokat a gyermekjóléti szolgálat/központ felé azért, hogy a megfelelő segítséget megkaphassa a gyermek és annak családja.
Feliratkozás a következőre: