Sokszorosan nyertek a szombathelyiek

Szombathely – Sorsolás aztán ünnepélyes nyereményátadás helyszíne volt az alig egy hónapja nyílt szombathelyi Áldozatsegítő Központ: a játékra hívottak között hatvan koncertjegyet sorsoltak ki.

Az áldozattá váltak segítése mellett a prevenciót, az áldozattá válás megelőzését is feladatának tekinti a szombathelyi Áldozatsegítő Központ – ezért igyekeznek kapcsolatokat építeni, és már néhány hét alatt is látszik, hogy sikerrel.

– Véleményünk szerint csak szakmai összefogással tudjuk megvalósítani a kitűzött célokat. Ennek érdekében több szakmai területtel felvettük a kapcsolatot és megkezdtük az együttműködési keretek kidolgozását – számolt be Kámán-Németh Martina koordinátor.

– Április végén és május elején két rendezvényen vehettünk részt a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve. Programjainkkal közös játékra, feladatmegoldásra invitáltuk az érdeklődőket, miközben információval láthattuk el őket – mutatta be a koordinátor.

Aki részt vett a programokon, az sorsoláson vett részt: koncertjegy volt a tét, ugyancsak egy sikeres együttműködésnek köszönhetően. – Kapcsolatba kerültünk a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójával, Kiss Barnával, aki megismerve intézményünk misszióját, teljes nyitottságot és partnerséget ajánlott fel – árulta el Kámán-Németh Martina. Az igazgató harminc belépőjegyet ajánlott fel a május 30-ai Hangos látás-színes hallás című interaktív előadásra, valamin másik harminc belépőt május 31-ére az évadzáró hangversenyre.

A szerencsés nyertesek egy kis szeretetvendégség keretében vették át a belépőjüket és az ÁSK emléklapját az Áldozatsegítő Központ Szombathely, Thököly Imre u. 14. szám alatti irodájában. Az áldozatsegítő kollégák hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30 óra között, pénteken 8.00-14.00 óra között fogadják a segítséget kérőket.

Az áldozattá vált személyeknek a 06-80-225-225-ös telefonszámon ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonal szakemberei a nap 24 órájában állnak rendelkezésre.

Áldozatsegítő Központ Szombathely