Dr. Némethné dr. Simay Ingrid - Dr. Szekeres Diána: Rákosmente Önkormányzata - Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ

Rákosmente Önkormányzata Szociális, Egészségügyi, Biztonsági Egyeztető Fórumot tartott „az Áldozatvédelem múltja, jelene és jövője” címmel 2017. október 26-án a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében. Az Áldozatsegítő Központ munkatársai bemutatták az Igazságügyi Minisztérium budapesti Áldozatsegítő Központját. Az interaktív beszélgetésben ismertették a Központ létrehozásának és működtetésének céljait, a Központ megbízott vezetője Dr. Némethné dr. Simay Ingrid és munkatársa Dr. Szekeres Diána által kidolgozott speciális áldozatsegítő modellt, és a tapasztalatok alapján a hatékony módszertani alapokon nyugvó lelki-, érzelmi támogatást. Az interaktív beszélgetés második részében a Központ munkatársai azonnal megválaszolták a hallgatóság konkrét jogesetekre vonatkozó kérdéseit.

A Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ szervezésében az idősek számára bűnmegelőzési előadás tartására került sor.

Az Áldozatsegítő Központ munkatársai a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ együttműködésével és a VII. kerületi Rendőrkapitányság előadójával, Szalai Évával együttesen interaktív, figyelemfelkeltő, bűnmegelőzési előadást tartottak „Hogyan ne váljunk áldozattá?” címmel 2017. november 2. napján.