Dr. Némethné dr. Simay Ingrid - Dr. Szekeres Diána: Támogató „fájdalom-fa”, Segítő „sérelem-fa”

Kialakításra került Dr. Némethné dr. Simay Ingrid  és dr. Szekeres Diána által az ÁSK speciális modell team módszertana, a jogász áldozatsegítő team, a speciális áldozatsegítő team és komplex ÁS team az áldozatok segítése és támogatása érdekében.

A módszertan folyamatos visszacsatolásos fejlesztés alatt áll a tapasztalatok és a visszajelzések alapján, követve a folyamatos fejlesztés PDCA tervezés – megvalósítás – ellenőrzés – beavatkozás logikáját és gyakorlatát.

A Központ munkatársai az áldozatsegítést az oktatási intézmények pedagógusai körében is népszerűsítették, ennek eredményeként - az áldozatok számára a trauma feldolgozása érdekében „Fájdalom-fa” – „Sérelem-fa” – műalkotás készül. Az áldozatsegítésben érintett szervezetek épületeiről, a Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai pedagógusuk segítségével önkéntes elhatározásból készítettek dekorációt a patrónus szobába.

„Azért csináljuk, hogy alkotással segíthessünk." " Alkotva segítünk." " Jó ha a rajzainkból látják hol a segítség." " A faágainkra felkerülhet a probléma.”

A diákok képzőművészeti munkáját, támogató hozzáállását és felkészítő oktatójuk segítségét ezúton is köszönjük.