Miskolci Áldozatsegítő Központ épülete

Miskolci Áldozatsegítő Központ

Az Igazságügyi Minisztérium vidéken először Miskolcon, 2018. március 19-én nyitott áldozatsegítő központot, a létesítmény átadásával megkezdődött egy országos hálózat létrehozása. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 18. szám alatt található intézményben a bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává vált, krízishelyzetbe került személyek testi vagy lelki sérülés, érzelmi megrázkódtatás, vagyoni kár folytán megváltozott élethelyzetük helyreállításához kaphatnak egyénre szabott, támogató segítséget.

Mindazok, akik úgy érzik, hogy bűncselekmény áldozatává váltak, testi vagy lelki hátrányt, érzelmi megrázkódtatást szenvedtek, igénybe vehetik a Miskolci Áldozatsegítő Központ szolgáltatásait. Ha valaki áldozattá válik, olyan hatósági és más eljárásokkal kénytelen szembesülni, amelyeket általában nem ismer, vagy kevésbé gyakorlott benne (legyen szó például feljelentés megtételéről, okiratok pótlásáról vagy azonnali pénzügyi segély, kárenyhítés igénybevételéről). A Központ küldetése a személyre szabott segítség nyújtása az áldozatok számára, a szolgáltatásai pedig mindenki számára, rászorultságra tekintet nélkül, ingyenesen elérhetőek.

A Miskolcon működő Áldozatsegítő Központ fő feladata, hogy részletesen bemutassa a lakosságnak a magyarországi áldozatsegítés rendszerét, szolgáltatásait, valamint az áldozatsegítésben szerepet vállaló társszervezeteket, ezzel járulva hozzá a prevencióhoz, az ismételt áldozattá válás elkerüléséhez.

Nyitva tartás:

Hétfő: 800-1600 
Kedd: 800-1600
Szerda: 800-1800
Csütörtök: 800-1600
Péntek: 800-1400